adaptacije objektov
ureditev okolice
eko sklad

Izdelava fasade po celi Sloveniji

izdelava fasadeFasada je ključni element zunanje podobe objekta. Pri podjetju Fasderstvo Kostreš izdelujemo vse vrste fasad, obnavljamo fasade in poskrbimo, da vam vaša fasada nudi primerno toplotno zaščito ter lep izgled vašega doma ali poslovnega prostora.

Fasaderstvo je izjemno napredovalo in danes pri delu uporabljamo najsodobnejše ter preverjene materiale, ki dodatno izboljšajo lastnosti vašega doma in vam resnično zagotovijo udobno ter energetsko varčno bivalno okolje.

Kvalitetna izolacija fasade svojo nalogo opravlja tako poleti pri hlajenju, kot tudi pozimi pri ohranjanju toplote, zato so dobro izbrani materiali in strokovna izvedba na prvem mestu. Z našim znanjem in izkušnjami vam bomo zato z veseljem svetovali in skupaj izbrali najboljšo rešitev za vaš dom, ki bo tudi cenovno dostopna.

Uporabljamo fasadne sisteme vseh večjih proizvajalcev:

logotipi- Baumit
- Röfix
- JUB
- Demit
- Samoborka
- Weber
- Simpor
- Fragmat
- Caparol

Nudimo vam profesionalne fasaderske storitve:

- izdelava toplotno izolacijske fasade,
- popravilo razpok na fasadi,
- izdelava napuščev na fasadah,
- izdelava barvne sheme na željo naročnika.

Tradicija fasaderstva:

V podjetjuimamo večletno tradicijo na področju izdelave in obnove fasad, fasadnih sistemov, strojnih in drugih ometov ter izolacije in stenskih izolacijskih elementov. Sodelujemo neposredno s proizvajalci gradbenega materiala ter vam tako poleg storitev najvišje kvalitete zagotavljamo tudi visoko kvaliteten material po najnižjih cenah. Celostna storitev in tehnološko izobražen delovni kader sta naša glavna aduta, zadovoljstvo naših strank pa najboljši razlog, da nas kontaktirate.

Uporabljamo preizkušene materiale za zaključne sloje podjetja Baumit, Rofix, JUB, Samoborka in izolacijske materiale podjetja Novolit, Fragmat in Demit.

Po predhodnem ogledu vam naredimo natančne izmere in izdelamo ponudbo.


Prednosti izolacijske demit  fasade:

- Zunanja optimalna izolacija s tim stiroporom izboljša izolacijsko vrednost fasadne stene tudi za 3- 4 krat.

- Zid dimenzioniramo zaradi tega samo glede na statične zahteve in zvočno izolacijo, ter tako prihranimo na masivnih, težkih materialih in pri času gradnje. Posledica tega so tanjše stene, manjša teža objekta in manjši temelji ter večje neto kvadrature prostorov.

- Velika temperaturna nihanja pozimi in poleti so izključena, zato imajo notranje površine sten vse leto ugodne temperature.

- Odpade tvorba kondenzata in vlaženje sten na notranji strani ter s tem prispevamo k ugodnejšemu in zdravemu bivanju.

- Zunanja masivna stena deluje kot akumulacijsko telo, ki vrača pozimi toploto prostoru.

Izolacijska fasada je primerna za toplotno izolacijo vseh novogradenj in sanacije starih slabo izoliranih fasad. Pri objektih v sanaciji je potrebno predhodno preveriti primernost podlage. Fasado lahko izvajamo na vse trdne in 'zdrave podlage', ki so suhe ter očiščene prahu in mastnih madežev (salonit, plino- in peno betoni, stari omet...). Podlago predhodno obdelamo s tim pred namazom. Dela izvajamo pri temperaturi zraka in podlage od +5 do +35 stopinj celzija. Pred direktnim osončenjem moramo fasado zasenčiti.


Lepljenje fasadnih plošč:

Opora prvi vrsti  fasadne plošče je najpogosteje rob temelja na spodnji betonski plošči objekta. Kadar je spodnji rob fasade višje lahko za oporo uporabimo U profil letev, ki jo mehansko pritrdimo v nosilni zid. Spodnji rob fasade je lahko izveden tudi brez U profil letve, priporočamo pa, da se na tem robu kasneje vgradi odkapni profil ali vsaj vogalnik.

baumit  demit  helios jub kema Logo Rofix novolit tervol